Programma

 
 
 

Oorlog aan de Rivier speciaal voor senioren

 

De succesvolle muziektheatervoorstelling Oorlog aan de Rivier werd in september 2019 door Theater Dankzij de Dijken buiten aan de Maas gespeeld. Voor senioren mogelijk te koud en te ver weg. Speciaal voor deze 65-plussers is een binnen versie gemaakt. Deze wordt op zaterdagmiddag 25 januari opgevoerd in dorpshuis de Berchplaets in Berghem.

 

Veertien mensen afkomstig uit Berghem, Oss, Ravenstein, Lith, Nuland en Geffen, die WO2 meegemaakt hebben deelden hun herinneringen en belevingen met de theatergroep. Over verplichte Duitse les, stiekeme danslessen, onderduikers, boetes voor clandestiene handel, liefde, feestdagen en natuurlijk de bevrijding. De verhalen van de senioren zijn door scriptschrijver en regisseur Ans Jager in een voorstelling gegoten, waar fictieve personages de bezoeker met waargebeurde verhalen meenemen naar de oorlogsjaren in het Maasland. Verhalen die niet in geschiedenisboeken staan.

Het geheel speelt zich af in het café ‘Bij Marie’, waar Marie koffie schenkt voor vriend en vijand ‘want mensen zijn mensen’. Het wordt alleen lastiger als koffie en suiker op de bon gaan, nieuwe regels hun intrede doen en de gemoedelijke sfeer onder druk komt te staan, want niet iedereen is te vertrouwen. De scènes uit de voorstelling worden omlijst met muzikale nummers van vóór en uit de oorlog en live gezongen en gespeeld onder leiding van dirigent Marty van der Staak.

 

 

 

Oorlog aan de Rivier voor senioren

Door Theater Dankzij De Dijken

In de Berchplaets. Aanvang 14.30u

Kaarten á 5 euro zijn verkrijgbaar bij

Dorpshuis de Berchplaets,

Sportstraat 3 5351 BZ Berghem

of via www.deberchplaets.nl

 

Speciaal voor de kids van de basisschool is de zaal versierd met neon kleuren. Kom jij ook versierd met neon kleuren? We hebben weer spelletjes, knutselactiviteiten, een limonadebar en een echte DJ.

Tijd 18.30 – 20.30 uur * kinderen van de basisschool * € 5,- incl. 4 consumpties

 

De wereld van het gamen is voor veel ouders een onbekende wereld. Hoe zorg je er voor dat je kind in balans blijft naast het spelen van games? Hoe gebruik je gaming om je relatie te herstellen, behouden en te versterken? Wat is gaming eigenlijk? Deze vragen worden tijdens deze lezing beantwoord door E-sporter, FOX-presentator en ervaringsdeskundige Koen Schobbers.
Aanvang 20.00 uur * € 5,- incl. koffie of thee

Kaartverkoop

 
 

Deze rommelmarkt heeft als thema Carnaval. Als medeorganisator verkoopt DC BeatYes showkleding van voorgaande jaren. Daar zitten ongetwijfeld originele spullen tussen. Heb je zelf interesse om een tafel te huren voor € 5,-, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 29326071.

Tijd 9.30-15.30 uur * 2,-

 

Voorlichters van Alzheimer Nederland gaan tijdens deze Berghem Wijzer in op het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie en wat dementie is. Hoe meer inzicht, begrip en aandacht, hoe langer dementerenden kunnen meedoen en zelfstandig blijven wonen.

Aanvang 20.00 uur * € 2,- incl. koffie of thee

 

Tijdens deze crea-middag ga je onder begeleiding aan de slag om een leuke creatie voor carnaval te maken. Mee doen? Meld je voor 5 februari aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want vol is vol!

Tijd 14.30 - 16.30 uur * 8 tot 13 jaar * € 7,50 incl. consumptie